Loading...

Ми маємо організувати в країні нову владу!

Проект для обговорення

Новорічний Маніфест:

Ми маємо організувати в країні нову владу!

Звернення до всієї волонтерської спільноти та всіх солідарних з волонтерами патріотів України

Останні події в Україні є наочним свідченням злочинної зміни зовнішньої і внутрішньої політики офіційної української влади. Зеленський та його “нова команда” із старих регіоналів, олігархів свідомо та відкрито обдурила своїх виборців та людей котрі випадково потрапили у ту команду.

  • У зовнішній політиці замість наближення до Євросоюзу і НАТО взято відкритий курс на капітуляцію перед путінською Росією шляхом принципових поступок і навіть на “інтеграцію” з нею.

  • У економіці замість “кінця епохи бідності” ми спостерігаємо свідому руйнацію економіки, розгром малого та середнього бізнесу і жахливе падіння виробництва, а замість “кінця епохи жадібності” – небачене розкрадання держави купкою олігархів на чолі з Коломойським.

  • У соціальній політиці ми бачимо безпорадний дефіцит бюджету та скорочення всіх соціальних виплат, беззахисність громадян щодо свавільних тарифів та поновлення повної безконтрольності медико-фармацевтичної мафії.

  • У культурній політиці ми бачимо руйнацію системи вищої освіти та поновлення русифікації.
  • У військовій політиці відбувається свідоме знищення боєздатності Збройних Сил України, поновлення найгірших “совкових” порядків.
  • У внутрішній політиці замість судової реформи поновлено нахабне свавілля “правоохоронних” органів — поліції, прокуратури і судів, які крім тиску на бізнес ще й відверто виправдовують і легалізують російських терористів і сепаратистів як “соціально близьких” до себе.

  • Замість утвердження права влада знову стала на шлях боротьби із політичними опонентами. Причому головний удар “правоохоронці” і офіційна пропаганда спрямували саме проти захисників України від російської агресії — проти військових і волонтерів.

Безумовно, запит суспільства на оновлення був і є величезним, але більшість тих українських виборців, які підтримали Володимира Зеленського, хотіла для України зовсім не такого “оновлення”. І зараз у суспільній думці поступово зникає сподівання на позитивні зміни. Але ж руйнація основ державності відбувається так швидко, що події можуть повністю вийти з-під контролю суспільної думки ще до того, як вона стане зрілою.

Тому, доки не стало пізно, Зеленський та його уряд мають або принципово змінити політику у бік захисту України та її громадян, ствердження демократичних правових цінностей, або добровільно піти у відставку. Свідомі патріотичні сили мають їх до цього змусити. Проте очевидна смертельна загроза від нового Майдану: путінська Росія неодмінно скористається внутрішньою кризою української влади для нової військової агресії. У таких умовах вирішальну роль у захисті країни неодмінно зіграють доблесні українські військові.

Головна проблема у разі зміні влади це вакуум і невизначенність протягом деякого проміжку часу що не припустимо. Україна не повинна пережити доби довгих пертурбацій влади з її перерозподілом і невизначеністю тощо. Все має відбутися миттєво і всюди. А для цього урядові кадри в центрі і на місцях мають бути сформовані завчасно.

  • основу таких кадрів мають скласти волонтери: люди, які довели ділом свої організаційні здібності, порядність і патріотизм. Всім слід пам’ятати, що незалежна Українська Держава досі існує ТІЛЬКИ завдяки українським військовим і волонтерам. І фактично у 2014 році українські волонтери вже взяли на себе керівництво ядром будь-якої державності — Збройними Силами. Та потім наївно довірилися “професійним” політикам. Звичайно, з будь-яких питань треба залучати поради найкращих експертів-професіоналів. Але ж зараз стало надто очевидно, що будь-який заслужений волонтер або досвідчений військовий значно більше придатний до керівництва країною, ніж Сергій Сивохо. Волонтерський принцип: хочеш зробити добре — зроби це сам!

Закликаємо всі патріотичні організації України підтримати програму “Стіна”. Ми — крайній рубіж Європейської цивілізації, і для захисту проти жахіття “русскаго міра” нам треба вибудувати Стіну: матеріальну та перш за все ментальну. Треба фізично максимально укріпити український кордон та особливо лінію фронту на Донбасі, щоб захистити наші міста від нової навали злочинців та диверсантів. Нинішня офіційна політика капітуляції перед Росією не тільки не принесе миру — вона приведе війну у сьогодні ще мирні Харків, Одесу, Дніпро, Київ та інші міста.

Тому перш за все ми маємо захистити Україну від спроб розмити українську ідентичність із середини, за допомогою ворожої пропаганди та діяльності корумпованих політиків, що продають країну Путіну та руйнують наші Збройні Сили. Настав час захистити наших захисників! Щоб зупинити зрадницьку політику сучасної влади, перевести країну на шлях позитивного розвитку, треба по-новому організуватися.

Наші завдання:

більш тісна координація діяльності волонтерських організацій на рівні всієї України та окремих регіонів і міст, зокрема регулярний обмін інформацією;

  • організація правової та іншої взаємодопомоги між волонтерськими та ветеранськими структурами України, організація захисту проти державних репресій щодо військовослужбовців, ветеранів і волонтерів;

  • розробка і впровадження спільної інформаційної стратегії в умовах гібридної війни та паралічу державної волі;
  • створення кадрової бази для заміщення в майбутньому державних посад у виборних та інших органах;
  • створення і координація роботи громадських експертних рад із різних напрямків діяльності уряду та парламенту для розробки альтернативних засад державної політики;

  • створення альтернативних громадських волонтерських органів координації на рівні областей та населених пунктів.

Ми закликаємо всі волонтерські організації, що підтримують цю програму, надіслати делегатів від регіонів та від загальноукраїнських волонтерських структур на Конгрес Волонтерів України. Ми у Харкові готові його провести орієнтовно 22 лютого 2020 року, та готові вислухати інші пропозиції. З усіх організаційних питань просимо телефонувати у наш Call-центр з 10-00 до 18-00: 066 6205225 та 096 4704541.

Разом ми — непереможна сила. Об’єднуємось і організуємось, друзі!

Ігор Рассоха

Борис Редін

Віктор Трубчанов

Тут може бути й Ваш підпис. Приєднуйтесь!