Loading...

Відкритий лист Харківського Євромайдану Президенту України П. О. Порошенку

10801773_756057177803253_8938963004021814531_n

Відкритий лист Харківського Євромайдану
Президенту України П. О. Порошенку
Вельмишановний пане Президенте!
Усвідомлюючи реальність терористичних актів на території міста Харкова та Харківської області, а також загрози військової агресії з боку Російської Федерації, про яку ви говорили на засіданні Ради Національної Безпеки і Оборони України 4 листопада 2014 року, вимагаємо вжити невідкладних дієвих заходів для забезпечення оборони Харківського регіону, захисту населення, приведення органів влади, підприємств, організацій в необхідний стан для ефективного функціонування і усунення негативних наслідків війни.
Ми бачимо, що на сьогодні немає особи, якій би Ви офіційно надали відповідні повноваження щодо організації оборони Харкова і області та координації дій всіх державних і громадських структур. Тому безпосередню відповідальність за стан справ по підготовці до оборони Харкова ми покладаємо на Вас особисто, як головнокомандуючого Збройними силами України.
На сьогоднішній день держава не виконує своїх обов’язків по створенню рот охорони та загонів громадської оборони. Немає ні місця дислокації, ні зброї, ні матеріально-технічного забезпечення. Не організоване систематичне проведення занять по бойовій підготовці добровольців.
Не виконує своїх обов’язків військова комендатура на залізничному транспорті та вокзалах, де безконтрольно пересуваються озброєні військові.
Неефективно працюють правоохоронні органи, насамперед слідчі, прокурори та суди щодо унеможливлення проявлення сепаратизму та зрадницьких дій у прифронтовій території, якою є територія Харківської області.
Замість держави волонтери вимушені вирішувати проблемні питання військового шпиталю, обладнання державного кордону, бомбосховищ тощо.
Що очікує людей, у разі приходу ворога на територію міста Харкова? Ми бачимо, що у держави немає чіткого плану дій на цей випадок. Керівники різних рівнів не навчені діяти злагоджено, швидко та ефективно.
Ми вимагаємо:
1. На рівні Ради Національної Безпеки та Оборони прийняти рішення про створення оперативного штабу по обороні Харківської області, до якого включити керівників, спроможних вирішувати питання оборони та забезпечити присутність громадськості для унеможливлення саботажу.
2. Призначити командувача, відповідального за оборону Харківської області.
3. Розробити план оборони Харківщини, здійснити фінансове та матеріально-технічне забезпечення його виконання, проведення командно-штабних навчань.
Подальша бездіяльність з боку влади буде розцінюватись нами як державна зрада з певними політичними та кримінальними наслідками для представників влади.
Сподіваємося на Вашу мудрість та сумління.
З повагою, Координаційна рада Харківського Євромайдану.

Президенту України: Відкритий лист Харківського Євромайдану Президенту України П. О. Порошенку (збір підписів).

Залишити відповідь