Loading...

Річниця диктаторських законів! Де покарані? Пікет обласної прокуратури. Харків, 16.1.2015, 10-00

10896937_1535421320041670_1676715184756350016_n16 січня о 10-00 Автомайдан Харків  організує пікет обласної прокуратури (вул. Б. Хмельницького, 4) з метою привернути увагу правоохоронних органів та громадськості до непрозорого та затягнутого ходу слідчих дій у справі депутатів Верховної Ради VII скликання, що голосували за так звані «закони від 16 січня» – акт, що містить в собі ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ («Зловживання владою чи службовим становищем»).

Ці закони були прийняті з порушенням регламенту та спрямовані на позбавлення нас права вільного волевиявлення через громадські акції, в тому числі заборонявся несанкціонований рух в колоні (внаслідок цього виник відомий тоді жарт «не ставай за мною – я – п`ятий»).

Автомайдан Київ неодноразово звертався з відповідними заявами до Генеральної прокуратури та проводив громадські акції, що призвело до початку досудового розслідування відповідної кримінальної справи ГПУ ще у квітні минулого року. Після виборів було оголошено підозри Олійнику та Калетніку (як організаторам голосування) та оголошено їх у розшук. Однак далі справа зайшла в глухий кут: позивачеві відмовляють в ознайомленні з матеріалами справи тощо.
Від Харкова за ганебні закони голосували 14 депутатів, тож у нас є свій рахунок.
Вимоги акції:
• притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників та організаторів цього ганебного голосування,
• негайне надання підозр у скоєні злочинів всім учасникам голосування, які на сьогодні не є народними депутатами,
• внесення Подання до ВРУ про зняття депутатської недоторканості з усіх учасників голосування, які є нардепами, з подальшим врученням їм підозри у скоєні злочинів,
• надати можливість заявникам ознайомитись з матеріалами справи.
Акція всеукраїнська. Організації в Києві проводять акцію під ГПУ та АП.
Під час акції в Харкові планується пікет та передача заяв із вимогами акції до обласної прокуратури.
Нас почують по всій країні!

Річниця диктаторських законів! Де покарані?

Залишити відповідь