Loading...

Стартувало навчання громадських засідателів по «Основам судочинства в Україні»

2016-08-11
С 11 липня 2016 року ГО “Антикорупційна рада” у межах проекту “Справедливий суд” стартувало навчання громадських засідателів «Основам судочинства в Україні», що стало початком ліквідації юридичної безграмотності населення м. Харкова і області.

Це перший крок назустріч формуванню правової культури харків’ян та жителів нашої області, що передбачає знання чинного законодавства; переконаність у необхідності і соціальній корисності законів і підзаконних актів; уміння користуватися законами та іншими нормативно-правовими актами у повсякденному житті.

Розроблена навчальна програма передбачає шість занять по 2 години на протязі двох тижнів, на яких ми розглядаємо теоретичні та практичні питання судочинства, пов’язані із здійсненням правосуддя, на прикладі конкретної судової справи. На останньому занятті ми проводимо навчальне судове засідання із розподілом ролей учасників судової процесу, для того щоб відтворити процес розгляду судової справи як це закріплено у законодавстві.

Сьогодні завданням громадського засідателя у межах проекту “Справедливий суд” є фіксування порушень з боку судді під час здійснення судочинства. Після навчання всі, хто має певну мотивацію розвиватися далі, мають можливість здійснювати юридичний аналіз зафіксованих порушень, винесених судових рішень та складати відповідні висновки.

Ми завжди відкриті для спілкування та запрошуємо всіх бажаючих долучитися до проекту «Справедливий суд».

Контактні телефони для довідок: 066 620 52 25, 096 470 45 41.

Залишити відповідь