Loading...

Чому Росія забороняє Меджліс? 29 вересня 2016 року у Києві Акція підтримки Меджлісу

2016-09-29Що ми знаємо про Кримських татар?
Півострів Крим є їх рідний дім.
У 1944 році за наказом із Москви їх депортували у середню Азію.
Після розпаду СРСР вони почали повертатися у Крим.
2014 рік. Москва анексувала півострів та у 2016 заборонила Меджліс кримськотатарского народу. Включила його в перелік терористів та екстремістів.
Меджліс є дуже поважний орган, він є єдиним вищим повноважним представницько-виконавчим органом кримськотатарського народу. Вибирається Курултаєм із його делегатів. Тому заборона Меджліса дуже болюча для кримських татар.

Але чому Росія вирішила заборонити Меджліс?
Мабуть тому що Меджліс активно виступає проти анексії, активно підтримував Євромайдан.
Меджліс є силою яка виступає за теріторіальну цілостність України, за деокупацію Крима.

Цікавий факт. Російський список терористів та екстремістів ділиться на іноземних та російських юридичних та фізичних осіб. Так ось, усі українські юридичні та фізичні особи включені в його російську частину.

Тому оголошено:
Акцiя пiдтримки Меджлiсу кримськотатарського народу

Від імені громадськості запрошуємо вас підтримати Меджліс кримськотатарського народу на акції у четвер, 29 вересня 2016 року, об 11:00 на Майдані Незалежності!

Акція пройде одночасно з засіданням суду у Москві, де збираються заборонити Меджліс. Подібні акції пройдуть у низці країн світу біля Посольств РФ.

Кримські татари, представники міжнародних та українських правозахисних організацій, громадянське суспільство, народні депутати України, обурені наміром Росії заборонити діяльність Меджлісу, оголосивши його екстремістською організацією.

Давайте разом висловимо нашу підтримку Меджлісу кримськотатарського народу!

https://www.facebook.com/events/341000506291013/?active_tab=highlights

Ось що пише Ayshe Umerova
Обращаюсь ко всем!
Это на самом деле очень важно!
Запрет Меджлиса есть по сути запретом всего крымскотатарского народа. После окончательного запрета под угрозой окажутся все. И это не должно быть проблемой только крымских татар – в 21 веке в центре Европы коренной народ объявляют вне закона, причём страна которая так нагло нарушила все международные договоры и права. И если мир проглотит и это – но зачем тогда все это, вся Бесконечная борьба…
Эта акция будет первой по сути, когда акции в поддержку крымских татар инициировали и проведут не сами Крымске татары, а целый ряд организаций – общественники, политики, правозащитники. Кроме этого активно включился МИД и Верховная Рада, а также Всемирный конгресс украинцев.
И я призываю всех присоединится к акции завтра, на Майдане в 11.00 – именно в это время в Москве будет объявлен вне закона наш народ

Залишатися осторонь цього не можливо.

Залишити відповідь