Loading...

Кордон терпіння прорвано – резолюція наради активістів Харкова

2017-09-13-ktpОстанні політичні події, в ході яких політики ставлять власні інтереси вище інтересів України, призвели до бурхливої реакції серед активної української громадскості. В результаті, 12 вересня 2017 року у Харкові, в Укроп Холі пройшла нарада щодо недопущення руйнівних тенденцій, до яких приводять безвідповідальні дії політиків.

Вони, мабуть, забули гасло – Україна понад усе!

Вирішено – розпочати загальноукраїнський діалог щодо організації Національного Форуму Єдності.
Ми будемо висувати чіткі та логічні вимоги.
Позиція наради відображається у тексті резолюції.

Резолюція наради представників волонтерських організацій, ветеранів АТО та координаційної ради Харківського Євромайдану

Кордон прорвано. Прорвано кордон терпіння людей. Людей, які не боялися взимку 14-го виходити відстоювати свої права. Людей, які змогли дати відсіч агресору. Людей, які, не зважаючи ні на що продовжують вірити в Українську Державність.

«Поймите, нас задолбало!» – саме це гасло об’єднувало чи не всіх, хто приймав участь у Революції Гідності. Й на превеликий жаль, воно так само залишається актуальним й сьогодні. Події, які відбулися 10 вересня на україно-польському кордоні є лише індикатором глибокої інституційної кризи. Ми, безумовно, вимагаємо надання належної правової оцінки як діям тих осіб, які здійснювали перетин кордону, так і тих, які зробили декілька сотень пасажирів потягу «Перемишль-Київ» фактичними заручниками міжусобних політичних війн. Але розбиратися треба з причинами хвороби, а не лише з її симптомами. Адже саме ці причини створюють реальну загрозу існуванню Української Держави.

Докорінні реформи правоохоронної системи закінчилися тим, що одні негідники на «лексусах» з мільйонними статками змінили інших негідників на «мерседесах» з не меншими статками. Але пересічні українці так само, які декілька років тому, не можуть розраховувати на захист з боку поліції чи прокуратури. Те саме можна сказати й про намагання реформувати судову систему. Не можна створити незалежну інституцію, одночасно намагаючись зберегти суттєві важелі впливу на неї. Але саме цим «шляхом в нікуди» ми вперто продовжуємо крокувати протягом всіх 26 років нашої Незалежності.

Інституційна неспроможність – це не лише народні депутати, які не переймаються законністю перетину державного кордону або раптові «замінування» КПП на тому самому кордоні. Інституційна неспроможність – це тотальна корупція й безкарність. Це мільярди кешу в електронних деклараціях наших чиновників, до яких нікому немає ніякого діла. Це систематична купівля голосів «за гречку», яка повторюється від виборів до виборів. Це депутатська недоторканність, обіцянками зняття якої «колись, але тільки не зараз» постійно годують український народ. Цей перелік можна продовжувати довго. Й саме це є основною загрозою Українській Державності.

Нам боляче дивитись на те, як люди, які стояли пліч-о-пліч на барикадах чи в окопах на Східному фронті сьогодні стають жертвами брудних маніпулятивних технологій. Як нас штучно розділяють на прихильників чи противників блокади, «мінських угод» чи правомірності надання/позбавлення громадянства певній особі. Розділяй й володарюй, яке в українських політичних реаліях перетворилося на «безкарно збагачуйся» – є неприпустимим принципом для управління державою, тим паче в умовах реальної війни з підступним агресором.

Саме тому – ми закликаємо до ЄДНОСТІ!!! Й виступаємо категорично проти будь-яких закликів до застосування сили, з якого боку вони б не лунали! Ми пропонуємо авторитетним волонтерським, ветеранським та іншим громадським організаціям розпочати загальноукраїнський діалог щодо організації Національного Форуму Єдності для висунення вимог щодо невідкладного проведення конкретних реальних реформ. Провідну роль у цьому Форумі мають відігравати моральні авторитети сьогодення: митці, волонтери, наші героїчні воїни та представники духовенства!

Ми будемо висувати чіткі и логічні вимоги. Ми будемо домагатися реального втілення тих принципів і цінностей, за відстоювання яких люди виходили на майдани по всій країні.
Наше гасло – «УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!».
Понад партійні стяги, понад політичні амбіції, понад бізнесові інтереси.

Й лише разом ми зможемо збудувати таку Державу, за яку нам всім не буде соромно!!!

Слава Україні!

Резолюція наради представників волонтерських організацій, ветеранів АТО та координаційної ради Харківського Євромайдану

**your signature**

22 signatures

Поділіться цим зі своїми друзями:

   

Друзі і побратими!
Всі організації та групи з будь-яких регіонів України,
що хочуть приєднатися до нашої ініціативи,
будь ласка, пишіть тут:

Ваше ім'я (обов'язково)

Ваш email (обов'язково)

Тема

Ваше повідомлення

captcha

Підписали
22 Куліш Євген Kharkiv волонтер Вер 18, 2017
21 Notyk Olga Вер 18, 2017
20 Ганна Дульфан ( Кохановська) Харків ВГ Ставай Поруч Вер 17, 2017
19 Володимир Сергієнко Краматорськ Підприємець в машинобудуванні. Реаліст. Українець. Вер 16, 2017
18 Мария Литвиненко-Назаренко Харьков руководитель ВГ "Берегиня" Вер 16, 2017
17 Ivan Shevchenko Kharkiv Патріот України Вер 16, 2017
16 Олег Федоров Харків Адвокат. Волонтер ВГ Сила допомоги Вер 16, 2017
15 Василь Рябко Харків Музикант, волонтер Вер 16, 2017
14 Гавренко Аліна Харків Вер 16, 2017
13 Володимир Чистилін Харків Журналіст, координатор харківського Євромайдану Вер 15, 2017
12 Вікторія Хмельницька Харків Вер 15, 2017
11 Трубчанов Віктор Харків ГО"Антикорупційна Рада" Вер 15, 2017
10 Анна Редина Харьков Харьков Вер 15, 2017
9 Діденко Іван Харків ГФ "Громадська Самооборона" Вер 15, 2017
8 Олег Головков Харків Обєднання учасникі вбойових дій та волонтерів АТО в Харківській області Вер 15, 2017
7 Alexander Ivannikov Kharkiv Повністю підтримую все вищенаписане. Вірю в формування у нас громадяньского суспільства. Вер 15, 2017
6 Виталий Тропачов харьков харьков Вер 15, 2017
5 Жypилo Рoмaн Харків волонтер Вер 15, 2017
4 Юрій Немикін Волонтер Вер 14, 2017
3 Елена Вовк ГО"СіЗаР-Україна.Схід і Захід Разом" Вер 14, 2017
2 Сурен Кочарян Харків співкоординатор Харківського ЄвроМайдану, член Правління громадьскої організації "Інформаційно-аналітичний центр Євро Харків" Вер 14, 2017
1 Борис Редін Харків ГО "Інформаційно-аналітичний центр Євро Харків" Вер 14, 2017

Залишити відповідь