Loading...

Чи варто віддавати вбивць? Реакції патріотичної спільноти (оновлюється)

2019-09-24 Чи варто віддавати вбивць?

Дуже боляче. Все розумію, але не можу не написати.

15-річний Даня Дідик йшов попереду колони з українським прапором під час ходи гідності в Харкові у 2015 році. Терористи, які спостерігали за рухом колони і підірвали вибуховий пристрій з телефону, не могли не бачити, що до вибухівки підходить дитина. Але вони натиснули кнопку і вбили Даню і ще трьох українських активістів. Нелюдів збираються відпустити на свободу. Я щойно дізнався, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова.

Встановлена ними в снігу МОН-100 це два кіло тротилу і чотириста 10-мм шариків зі сталі. Коли тротил вибухає, вони летять на 120 метрів вперед. І цей сталевий дощ мав викосити десятки людей. Більшість врятувала «Газелька», яка раптово стала між міною і натовпом. Маленький патріот Даня і ще троє українських активістів загинули.
І в моєму рідному Харкові після теракту, ще довго не було ходи з українськими прапорами. Ці покидьки саме цього й хотіли. Щоб Харків, де тисячі латентних сєпарів досі чекають на «русское наступление», боявся. Цього хотіли й ті люди в Росії, які мали заплатити Дворнікову, Башликову і Тетюцькому за цей страх і смерть харківських патріотів.

Майже триста наших полонених в Росії та на окупованій території. Їх треба витягати. Достатньо послухати розповіді про тортури від тих, хто повернувся звідти. Питання в тому – яка ціна. Що відчуватимуть батьки Дані, коли вбивць просто відпустять до Росії. На честь Дані Дідика пропонували назвати харківську школу, де вчився маленький патріот. Хтось впливовий зробив так, аби цього не сталося. В мене все.

Позиція потерпілих щодо обміну обвинувачених в теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року

ТЕРОРИСТІВ ГОТУЮТЬ НА ОБМІН

Сьогодні надійшла інформація про те, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова, які вчинили теракт 22 лютого 2015 року у Харкові, під час патріотичного маршу, встановивши та активувавши міну МОН-100, коли колона почала свій рух.

Внаслідок дій цих покидьків загинуло 4 людини: фізик та активіст Євромайдану – Ігор Толмачов, двоє молодих патріотів – 15-річний Даня Дідік та 18-річний Микола Мельничук та полковник міліції Вадим Рибальченко. Травмовано було десятки людей, проте, якби не газелька, яка прийняла на себе основний вибуховий удар – жертв було би більше.

Суди над обвинуваченими тривають вже понад 4 роки, де вони усіляко заявляють про свою антиукраїнську позицію, погрожують родичам загиблих, активістам та стороні обвинувачення.

Включення їх у список обміну для України є неприпустимим. На їх руках кров патріотів. Вони мають отримати довічний термін та відсидіти його повністю, бо зло має бути покаране, інакше воно повертається на вулиці мирних міст.

Якщо інформація буде підтверджена, ми закликаємо патріотичну громадськість вийти на вулицю та показати владі, що такий обмін нам не потрібен.

Заступник керівника Фрайкору про обмін терористів, що підірвали мирну ходу в Харкові.

Прямий і відкритий вуличний теракт – це міжнародний тероризм навіть з точки зору офіційної позиції Росії. Навіть розмови про подібний обмін терористів (на будь-кого!) з боку нашої влади будуть не просто пекучим соромом і ганьбою України, а ще й підтримкою міжнародного тероризму.

Рассоха Ігор

Я прошу всіх знайомих журналістів, правників та правозахисників звернути на це увагу. Я прошу всіх знайомих, які наразі перебувають в ВР, в оточенні президента, до яких я ніколи не звертався за допомогою, наразі дуже потрібен превентівний разголос.
Це стосується не тільки Дані чи друзів та родини. Це стосується людяності. Вбивці чотирьох мирних граждан України, у т.ч. двох підлитків, не будуть покарані? Громадяни України, що скоїли терористичний акт у мирному Харкові, опиняться героями в росіїї??? Назвіть батькам ціну цієї “сделки с дьяволом”. Чи спростуйте публічно цю новину. Бо у всьому світі немає нічого більш страшного, ніж тероризм проти дітей.

Пам ятайте, що завтра у мирному місті саме ваши діти можуть стати жертвами покидьків. Пам ятайте, що саме для того, щоб війна не прийшла до мірних міст, українскі війскові та добровольці віддають своє життя.

Прошу максимального разголосу у будь-якій формі…

Jonny Holms

Коли мозок і серце запломбовані ідеєю швидкого “миру “, то ось що починає коїтися у моїй країні!
Терористи, які пішли на змову з Росією за три карбованці і погодились підірвати мирну ходу. І це зробили.. з великої “любові” до моєї країни, до українців і з гореносної любові до “рідних сусідів” , “братського народу”, який століттями чомусь намагається отруїти мій народ і вбити.
Цих самих людей, Дворніков, Тетюцькій і Башликов, тепер всіми силами намагаються звільнити з СІЗО.
Вбито 4 людини, серед яких і діти, планувалось що жертв буде більше сотні.
Процес, який затягують уже 4 рік різними симуляціями і нісенітницями.
А сьогодні ми дізнаємося що вони у списку на обмін. Росія їх чекає. Цікаво на шо вони їм потрібні??

Грьобаний обмін, грьобаний “мир” за будь-яку ціну чомусь став на перше місце.
То ви досі думаєте що ми шляхом проституції йдемо до миру і дальше залишимося у своїх комфортних житлах??
Цього не буде.
Буде море крові.
Україну, українців може покрити своїм захистом тільки Перемога у цій війні.
І крапка.

#Нікапітуляції

“Ні” обміну терористів!

До нас надійшла інформація про те, що у перемовинах про обмін полоненими, російська сторона наполягає включити в список на обмін так званих “харківських терористів”. Це Сергій Башликов, Володимир Дворніков та Віктор Тетюцький. 22 лютого 2015 року у Харкові, під час патріотичного маршу, вони підірвали вибуховий пристрій.

Терористи вбили чотирьох людей. Це активіст Євромайдану – Ігор Толмачов, 15-річний Даня Дідік та 18-річний Микола Мельничук, також загинув співробітник міліції Вадим Рибальченко. Багато людей було поранено, і лише завдяки випадковості жертв було менше.

Цим терактом російські спецслужби, руками цих терористів, намагалися залякати Харків і знищити патріотів міста. Досі тривають суди по терористам, і вони не покаялися, а так же ненавидять українців, погрожують родичам загиблих, активістам та патріотам.

” Правий Сектор Харківщина ” вважає, що цих терористів неприпустимо включати в список на обмін. Ці холоднокровні вбивці і україноненависники мають отримати довічний термін ув’язнення. Інакше, це обурить патріотичні кола суспільства і створить додаткову напругу у місті. Сподіваємося у влади і українських спецслужб вистачить здорового глузду не погоджуватись на російські умови і не розхитувати ситуацію у Харкові і Україні. Інакше ми будемо вимушені закликати громадськість вийти на вулицю та показати владі, що такі обміни межують із державною зрадою!

Як стало відомо зараз формується новий список на обмін полонених і ті хочуть що б ми віддали звинувачених у вбивстві наших побратимів 22 лютого 2015 року. Тоді вони застосували у Харкові протипіхотну міну яка здатна знищити одним вибухом більше сотні людей. Вони хотіли вбити сотні людей з тих хто 22 лютого 2014 року зламав їхній план по знищенню України. І тільки завдяки випадковій газелі котра собою закрила людей загиблих чотири чоловіка.

На вагу ставлять трьох свідомих та ідейних виконавців волі Хутіна (хоча вони це зараз заперечують) проти трьох наших полонених котрі захищали нас у війні з хутінською ордою.

Дії Хутіна зрозумілі, він хоче витягти до себе яко мого більше тих хто може свідчити про його злочини.

Але що робити нам?
Ось так просто їх відпустити без покарання?
Що б ще хтось вчинив щось подібне і знав що йому за це нічого не буде бо за поребрік і їх витягнуть?
Забути пам’ять побратимів бо зараз так треба?

Я вважаю що треба виробити спільну позицію. Пишіть що думаете у коментарях.

Я за те що б зло було покаране.
Бо ці були затримані не на полі бою та не як просто посібники ворогу. А як люди готові вбивати усіх без розбору що і є самою суттю Хутіна.

Борис Редін

Завдяки небайдужим репортерам, історія з харківськими терористами та намаганням рф-ії їх звільнити набула символічного змісту. На жаль, патріотична спільнота України та Харкова не почула жодних пояснень з боку будь-яких представників влади. Ніхто не хоче нагнітати зраду, але ми хочемо почути гарантії того, що ми побачимо ВИРОК вбивцям мирних українців, з яких двоє були підлітками.
Ми змушені робити акції мирного попередження. На цей час найближче засідання апеляційного суду з приводу зміни запобіжного заходу підозрюваним, може створювати ризики їхнього звільнення. Саме такий механізм “політичного” вирішення миттєво відбувся у справі Цемаха та “маріупольского терориста”.
Ми закликаємо владу не вдаватися до тиску на суддів харківського апеляційного суду та встановлюємо постійний моніторинг незалежності позиції суддів у цій справі. Наголошуємо: ми не тиснемо на суддів, але ретельно відслідковуємо їхню незалежність .

Також, у якості необхідної роз’яснювальної роботи , патріотична спільнота Харкова у випадку відсутності зрозумілих пояснень від представників влади протягом 25 вересня 2019року, готує досить мирну акцію, стосовно часу та місця якої рішення вже прийнято.

«Тільки признайте, що все, за що ви боролися, – помилка», – так спокушали Стуса зрадити країну.
І рівно так звучить те, що терористів готують на обмін. ТЕРОРИСТІВ. ГОТУЮТЬ. НА ОБМІН.
Один з адвокатів відверто сказав, що статус звинуваченого заважатиме вбивцям вільно перебувати на території Росії, окупованих українських міст… Адже вони не зможуть вільно дихати на повні груди… Тобто, їхнє життя не зміниться, відповідальність за вбивства нікуди не дінеться ….
«Тільки скажіть, що вони не винуваті» …
Немов 4,5 років судової процесії не було.
Немов сім`ї загиблих не втратили своїх рідних…

НЕ МОЖНА зняти статус обвинувачених і змінити міру покарання тим, хто свідомо пішов на вбивство, таке цинічне й холоднокровне.
Терористи свідомо підірвали ходу патріотів. Загинуло дві дитини – 15-річний Даня Дідік і 17-річний Микола Мельничук, і два дорослих чоловіка – Ігор Толмачов й офіцер Рибальченко. Якби не проїжджаюча повз газель, жертв було би більше 100.

Як сказав адвокат сімей загиблих Олег Головков, якщо з них знімуть статус звинувачених, так ніхто і не зрозуміє, чи був то теракт взагалі, і чи винуваті ті вбивці, які весь цей час знаходилися під вартою.

ТЕРОРИСТИ МАЮТЬ ОТРИМАТИ ВИРОК

#нікапітуляції

Звернення громадських організацій, волонтерів та активістів до президента Володимира Зеленського
щодо недопущення включення до списків на обмін підозрюваних у скоєнні терористичного акту в Харкові 22 лютого 2015 року,
внаслідок якого загинуло чотири людини, у тому числі діти.

Шановний Володимире Олександровичу!

Ми, представники громадських організацій, волонтери та активісти, звертаємося до Вас з вимогою не допустити включення до списків на обмін з Російською Федерацією Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Ці особи, підозрюються у скоєнні терористичного акту в Харкові 22 лютого 2015 року, внаслідок якого загинуло чотири людини, у тому числі неповнолітня дитина.

Наголошуємо на тому, що терористичний акт був спрямований проти мирного населення. Ціллю терористичного акту була мирна хода, в якій брали участь діти. За даними прокуратури підозрюваними був встановлений вибуховий пристрій МОН-100, що дорівнює двом кілограмам тротилу, начинена чотирмастами 10-мм сталевими кулями. Теракт міг спричинити загибель десятків людей і цього не сталося тільки завдяки випадку – автомобіль «Газель» опинився між вибуховим пристроєм і ходою. Натомість, внаслідок теракту загинули відомий харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов, підполковник міліції Вадим Рибальченко, 15-річний патріот Данило Дідік та 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук), а також одинадцять чоловік було поранено.

Передача Росії незасуджених осіб, підозрюваних у кривавому терористичному акті не тільки суперечить принципу верховенства права і принципу невідворотності покарання, порушує Конституцію України, міжнародні зобов’язання України і національне законодавство, а й несе загрози національній безпеці. Такий обмін може спричинити низку терористичних актів проти мирного населення України, адже терористи будуть упевнені – їх обміняють і вони уникнуть покарання. У той же час Росія фактично тримає в заручниках мільйони наших громадян на окупованих територіях і має невичерпний ресурс для політичних переслідувань і формування чергового так званого «обмінного фонду». Тому видача до Росії трьох терористів не вплине на загальну ситуацію з політичними переслідуваннями українців на окупованих територіях та в РФ.

Вимагаємо дотримання законності та міжнародних зобов’язань України. Підозрювані у теракті, внаслідок якого загинули мирні люди, у тому числі, діти, не можуть бути передані Росії ні за яких обставин.

Якщо згодні відправте мені на майл [email protected] назву організації, ПІБ і посаду в ній.

Терористи на волі?

Ряд патріотичних організацій завтра (27.09) о 16:00 направляє письмове звернення до СБУ та представників Президента з вимогою не видавати терористів на обмін, доки вони не будуть засуджені.

В суботу (28.09) о 16:00 виходимо на пікет під Апеляційний суд та записуємо відеозвернення.
Запрошуємо всіх бажаючих.

Вирок досі не винесено, отже для нашої судової системи, як громадяни України, вони не є злочинцями.

Суд у справі про вибух біля Палацу Спорта триває вже більш як 4 роки. 22 лютого 2015 року під час патріотичної ходи в Харкові пролунав вибух. Спрацювала радіокерована протипіхота міна. Внаслідок теракту загинули четверо людей, Ще дев’ятеро людей зазнали поранень. Підозрюваних затримали за чотири дні після теракту. Увесь цей час вони перебувають у СІЗО. Провини не визнають.

Я йду підтримати вимогу “жодного обміну без вироку” терористам які підірвали мирну ходу 22 лютого 2015 року в результаті якої загинуло чотири чоловіка.

Чому?
– Це неповага до пам’яті загиблих.
– Видати без вироку означає злити чотири роки судової справи на радість Путіну, котрому тільки на руки таким чином приховувати свої злочини.
– Це демонстрація того що можна робити терористичні акти проти будь кого з харків’ян, будь кого з жителів усієї України незалежно від політичних поглядів, статі та віку і мати надію бути врятованим кремлем від будь якого покарання.

Що робити?
– Потрібно продемонструвати неприпустимість таких кроків показавши нашу єдність та непоступливість у цьому питанні.

Саме тому ми проводимо масову акцію на майдані Героїв Небесної Сотні у суботу 28.09.2019 року о 16:00 неподалік від апеляційного суду поруч з Московським проспектом.

Я йду вимагати “жодного обміну без вироку”.
Борис Редін

Акція буде резонансна, помітна та незабутня.
Усім небайдужим, поширюйте цю інформацію яко мого ширше. Наша мета буде досягнута тільки разом.

Ось що пише батько загиблого Данила Дідіка
Андрій Дідік

Дуже дякую патріотичній спільноті за підтримку!
Але зараз хотів би звернутися до тих, хто вважає, що ця справа їх НЕ стосується.
Хочу щоб ви розуміли, что виродкі заклали міну о другій годині ночі в снігу, в місці яке досить жваве, і протягом одинадцяти годин поруч з міною ходили мирні люди, діти, проїжджав транспорт, і дана міна могла спрацювати в будь-який момент.
Кількість вражаючих елементів – 200 шматків арматури, в спальному районі мирного міста! Міні не має значення ваші політичні погляди. І терористи, або, як може хтось із вас, їх називає борцями за “русскій мір”, які її заклали, плювати хотіли на вас, на ваших дітей і близьких, і на ті ризики, яким вони вас піддають!
Непокаране зло повертається!
Тому це стосується всіх!

Зважаючи на відсутність будь-якої реакції з боку представників влади з приводу можливого включення “харківських терористів” до списку на обмін ще до вироку, небайдужі Харків’яни оголошують попереджувальну акцію протесту на Майдані Небесної Сотні (напроти Апеляційного Суду Харківської області) у суботу, 28 вересня, о 16 годині.

Головна мета: Отримати гарантію, що ХАРКІВСЬКІ ТЕРОРИСТИ НЕ МОЖУТЬ БУТИ ЗВІЛЬНЕНІ ДО ВИРОКУ СУДУ.

НЕПОКАРАНЕ ЗЛО ПОВЕРТАЄТЬСЯ!

Терористичний акт, який відбувся у Харкові проти мирного населення (вбито 4 та поранено 11 людей) є першим випадком в історії України, коли у мірному місті приводиться в дію вибуховий пристрій масового знищення. Лише випадковість зменшила кількість постраждалих у декілька разів, яких за задумом терористів мало бути біля сотні.

Перший випадок тероризму у мирному Харкові повинен стати єдиним та останнім. Але, якщо вбивці не дочекавшись вироку, будуть випущені з під варти у засіданні Апеляційного суду, якщо їм змінять запобіжний засіб, це буде чітким сигналом для майбутніх терористів у Харкові та інших містах України, що покарання, навіть за тяжки злочини, можливо уникнути.

ХТО БУДЕ МАЙБУТНЬОЮ ЖЕРТВОЮ?

Адже масовий тероризм її не обирає. Тероризм – це загроза для кожного.Отже, отримання справедливого вироку для терористів, не зважаючи на політичну доцільність – питання безпеки для кожного українця.

ЖОДНОГО ОБМІНУ БЕЗ ВИРОКУ!!!

Ми чекаємо, що вже перша попереджувальна акція своєю масовістю та мирними (але активними та яскравими) засобами змусить владу надати гарантії того, що справа харківських терористів буде доведена до вироку.

Нам усім дуже

НЕОБХІДНА МАСОВІСТЬ САМЕ 28 ВЕРЕСНЯ, у СУБОТУ, о 16.00 біля Апеляційного суду .

Якщо в тебе не буде часу зараз, то у майбутньому у влади не буде часу, щоб захистити тебе.

Тому що непокаране зло не тільки повертається,

НЕПОКАРАНЕ ЗЛО ЗРОСТАЄ…

Мабуть один з найосновніших принципів права – це принцип невідворотності покарання. Він частково забезпечує безпеку суспільства від повторення шкідливих дій.

Проте українська держава в своїх суїцидальних нахилах вирішила забути про це, та передати в рамках обміну полоненими терористів, через яких в 2015 загинули звичайні харків’яни.

Традиція і Порядок та інші патріотичні організації закликають громадськість долучитись до наших заходів по протидії звільненню небезпечних злочинців.

27 вересня, о 16:00 патріоти направлять письмове звернення до СБУ та представників Президента з вимогою не передавати терористів на обмін, доки вони не будуть засуджені.

28 вересня о 16:00 відбудеться пікет під Апеляційним судом, що знаходиться поряд з майданом Героїв Небесної Сотні.

Харківську спільноту сколихнула новина про можливий обмін на українських полонених так званих “харківських терористів”. Це Сергій Башликов, Володимир Дворніков та Віктор Тетюцький. 22 лютого 2015 року у Харкові, під час патріотичного маршу, вони підірвали вибуховий пристрій, від якого загинуло четверо людей людей. Це активіст Євромайдану – Ігор Толмачов, 15-річний Даня Дідік та 18-річний Микола Мельничук, також загинув співробітник міліції Вадим Рибальченко. Багато людей було поранено, і лише завдяки випадковості жертв було менше.

Терористи намагалися залякати Харків і знищити патріотів міста. Досі тривають суди по терористам, і вони не покаялися, а так же ненавидять українців, погрожують родичам загиблих, активістам та патріотам. Активісти ходили роками на суди і так не побачили справедливого покарання. Якщо їх вивезуть в Росію, це буде плювком у бік патріотів і жертв терористів.

” Правий Сектор Харківщина ” закликає всіх патріотів і небайдужих харків’ян прийти в суботу на пікет під стіни Апеляційного суду (майдан Героїв Небесної Сотні, 36), щоб заявити, що цих терористів неприпустимо включати в список на обмін. Ці холоднокровні вбивці і україноненависники мають отримати довічний термін ув’язнення! Досить гратися з почуттями людей. Терористів у тюрму!

Терористів, які підірвали мирну ходу 22 лютого 2015 року, вбивши 4 людей, хочуть відпустити на волю без вироку!

Нещодавно імена терористів з’явилися в переліку на обмін з росією, а суд досі не виніс вирок.
Саме тому, в суботу 28 вересня 2019 о 16:00 ми збираємося на майдані Героїв Небесної Сотні в місті Харкові неподалік від апеляційного суду. Жодного слова про обмін, допоки вирок не буде винесений і вина росії не буде доведена!

Непокаране зло повертається.

facebook.com/events/533238060819096/

ВИРОК ТЕРОРИСТАМ
22 лютого 2015 року під час мирної ходи, поруч з Палацем Спорту у Харкові вибухом російської протипіхотної
міни вбили патріотів України.

Тому 28.09.2019 о 16:00 збираємося щоб запобігти обміну терористів без вироку. Це неприпустимо, головний терорист Путін більше відомий як Хуйло таким чином хоче уникнути відповідальності за свої злочини.
Місце: майдан Героїв Небесної Сотні там де був колись пам’ятник російському терористу Руднєву.

Борис Редін

#ЖодногоОбмінуБезВироку

Дуже дякую патріотичній спільноті за підтримку!
Але зараз хотів би звернутися до тих, хто вважає, що ця справа їх НЕ стосується. Хочу щоб ви розуміли, що виродки заклали протипіхотну міну МОН 100, о другій годині ночі, в снігу, в місці яке досить жваве, і протягом одинадцяти годин поруч з міною ходили мирні люди, діти, проїжджав транспорт, і міна могла спрацювати в будь-який момент. Кількість вражаючих елементів – від 200 до 400 шматків арматури, в спальному районі мирного міста! Для міни не має значення ваші політичні погляди. І терористи, або, як може хтось із вас, їх називає борцями за “русскій мір”, які її заклали, плювати хотіли на вас, на ваших дітей і близьких, і на ті ризики, яким вони вас піддають!
Непокаране зло повертається!
Тому це стосується всіх!

Жодного обміну без вироку!!!!
Терорист – це загроза для кожного з нас!!!!
Наступною жертвою може стати будь хто!!!
Прийди підримай щоб наступною жертвою не став ти!!!!
28.09.2019 о 16:00, м.Харків майдан Героїв Небесної Сотні, (Апеляційний Суд Харківської області).

#ЯприйдуПідриматиВимогу #ЖодногоОбмінуБезВироку

Наша організація спільно з іншими патріотичними об’єднаннями звернулася до СБУ з заявою про неприпустимість обміну терористів, які підірвали мирну ходу 22 лютого 2015 року.

Позиція Фрайкору – терористи не підлягають обміну за будь-яких умов: ні до вироку, ні після.

Ці люди жодним чином не розкаялись у своїх вчинках, своєю зухвалою поведінкою в суді вони постійно демонстрували зневагу та презирство до всього українського, вислужуючись перед країною-агресором за протекторат, щоб та допомогла уникнути відповідальності за свій злочин. Саме це принесло терористам славу серед прихильників «руського міра» в Харкові, які причаїлася з 2014 року й очікують реваншу.

І тому їхнє можливе звільнення буде розцінюватися колаборантами й російськими диверсантами в Харкові за сигнал до скоєння нових злочинів проти державного суверенітету та патріотів України, не несучи жодної відповідальності за це.

Харків – ключове місто на сході України, на яке зазіхає РФ, і підняття рівня суспільної напруги – це те, що потрібно нашому агресивному сусідові.

Покарання для харківських терористів має бути максимально суворим. Вирок повинен стати демонстративним жестом загальнодержавного значення, щоб ні в кого навіть не виникало думки повторити їхній вчинок у місті та Україні в цілому.

Завтра о 15:30 біля Апеляційного суду (Майдан Героїв Небесної Сотні, 36) відбудеться попереджувальний мітинг, щоб унеможливити ризик негайного звільнення харківських терористів суддівською колегією.

Існує велика ймовірність, що подібне рішення буде прийматися без попередження потерпілої сторони, а сам процес його прийняття організують таким чином, щоб громадськість навіть не встигла відреагувати й прийти на засідання.

“Харківстких терористів” у тюрму, а не на обмін!

Сьогодні, 27 вересня, “Правий Сектор Харківщина” , 15-та Резервна Сотня, “Права Молодь” разом з громадськими організаціями “Традиція і Порядок”, “Фрайкор”, “Спілка ветеранів АТО”, “Національні Дружини” , а також батько Данила Дідіка підписали та передали Громадські звернення до Президента України та Голови СБУ щодо неприпустимості обміну терористів, які 22-го лютого 2015 року вбили у Харкові чотирьох людей.

Ми категорично проти обміну терористів і вбивць! Вони повинні бути засудженні і отримати максимальне покарання. Будь-які маніпуляції щодо обміну після вироку є неприпустимими!

Завтра, 28 вересня о 16-00 біля Апеляційного суду Харкова (майдан Героїв Небесної Сотні, 36) буде пікет з тими ж вимогами. Просимо долучатись всіх небайдужих.

ПРОСИМО ПІДПИСАТИ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ,ВОЛОНТЕРІВ ТА АКТИВІСТІВ ДО ПРЕЗИДЕНТА ,ЩОДО НЕПРИПУСТИМОСТІ ОБМІНУ ТЕРОРИСТІВ,ЯКІ ВБИЛИ 4 ЛЮДЕЙ У ХАРКОВІ

Посилання, де можна підписати звернення: http://magnolia.org.ua/uk/content/zvernennya-gromadskih-organizaciy-volonteriv-ta-aktivistiv-do-prezidenta-volodimira

P.S. Наша організація є категоричним противником обміну терористів, як до вироку так і після.

Після справедливого вироку, вони мають нести покарання в українських тюрмах, довічно, аби не допустити прецедентів звільнення терористів.

Будь-які маніпуляції, щодо того, що їх можна обміняти після вироку – вважаємо суїцидальними для України.

“Харківстких терористів” у тюрму, а не на обмін!

Сьогодні, 27 вересня, “Правий Сектор Харківщина” , 15-та Резервна Сотня, “Права Молодь” разом з громадськими організаціями “Традиція і Порядок”, “Фрайкор”, “Спілка ветеранів АТО”, “Національні Дружини” , а також батько Данила Дідіка підписали та передали Громадські звернення до Президента України та Голови СБУ щодо неприпустимості обміну терористів, які 22-го лютого 2015 року вбили у Харкові чотирьох людей.

Ми категорично проти обміну терористів і вбивць! Вони повинні бути засудженні і отримати максимальне покарання. Будь-які маніпуляції щодо обміну після вироку є неприпустимими!

Завтра, 28 вересня о 16-00 біля Апеляційного суду Харкова (майдан Героїв Небесної Сотні, 36) буде пікет з тими ж вимогами. Просимо долучатись всіх небайдужих.

Ми живемо у дивний час у дивній країні.
Оплакуємо загиблих.
Вимагаємо справедливості.
Просимо підтримки в усього світу з усіх трибун.
Проте… проте в переважній більшості ми залишаємося байдужими до відновлення тієї самої справедливості.
Злочинці уникають правосуддя.
Топ-корупціонери і п’яні прокурори, що забрали чиїсь життя в ДТП.
“Діячі” місцевого пошибу й терористи.
Вбивці… вбивці… вбивці…
Проте, ні.
Не вбивці. Не терорирсти. Не злочинці.
Адже вироків немає.
Вироків немає роками.
Змінюються президенти і депутати.
Прокурори і процесуальні кодекси.
Проте… вироків немає.
Держава не здатна відновити справедливість.
Належним чином підтвердити винуватість тієї чи іншої особи у вчиненні злочину.
Держава, яка найбільше страждає від безкарності сама ж цю безкарність і толерує.
Так – саме безкарність.
За більш ніж 4 роки, які минули з жахливого теракту біля Палацу Спорту в Харкові Держава так і не спромоглася встановити винних.
За цей час в умовній Німеччині вже були б винесені пожиттєві вироки.
В умовних США – вже приведені у виконання смертні вироки.
А в Україні… В Україні може відбутися обмін. Обмін – без вироку і без встановлення винуватості підсудних терористів.
І саме це обурує найбільше.
Адже тут питання не в політичній доцільності. І навіть не в площині моралі чи етики.
Питання в тому, що Держава має відновлювати справедливість. Це – її ключова функція.
Тож, завтра, в суботу 28 вересня о 16.00 на Майдані Героїв Небесної Сотні – попереджувальна акція!
Жодних обмінів – без вироку!
Виходимо, щоб довести, що ми можемо не лише оплакувати і пам’ятати!!!

Igor Cherniak