Loading...

Патрік Кассанеллі. Інформація про автора

Патрік Кассанеллі. Інформація про автора

Харківський Держпром. А під ним слова «Харків – залізобетон». Відповідне зображення ви, скоріш за все, бачили неодноразово. На шевронах, футболках, худі чи просто на сторінках соцмереж . На сьогоднішні день це не просто слова. Це символ стійкості міста, яке змогло вистояти під ударами окупанта. 

Його появі слід завдячувати харківському художнику та графіку Патріку Кассанеллі. Над цим зображенням він почав працювати в перші дні повномасштабного вторгнення. Звісно, в перервах між відключеннями світла. 5 березня Патрік виклав логотип у мережу. З тих пір він став дуже популярним, а згодом почав репрезентувати Харків як по всій Україні, так і за її межами. 

До речі, всі елементи цього лого підібрані не випадково. Форма п’ятикутника символізує фортецю, якою став тоді Харків. Сірий колір натякав натякав на його стійкість. Будівля Держпрому уособлювала незламність містян. Ну і любов самого Патріка до авангарду. А ще при створенні логотипу художник використав свій власний шрифт. Який був розроблений ще в 2021 році для кліпу рок-гурту «Папа Карло». Сам Патрік не очікував, що логотип стане популярним. Хоча в нього широка аудиторія, проте авангардне мистецтво полюбляють не всі. Навіть такі ж самі самі художники. Невдовзі волонтери зареєстрували логотип як торгову марку. І відразу почали продавати відповідний мерч, щоб допомогти військовим.

Сам Патрік народився й виріс у Харкові, тут же закінчив академію культури. Коли почався Майдан, він одразу опинився у вирі революційних подій. Волонтерив, малював патріотичні плакати, зібрав санітарну команду і взяв участь в обороні ХОДА. Після повномасштабного вторгнення Патрік самою творчістю не обмежився. Восени 2023 року він доєднався до Збройних Сил України. Тепер художник служить у 10 ОГШБр.