Loading...

Нікіта Тітов. Інформація про автора

Нікіта Тітов. Інформація про автора

Його роботи поєднують лаконічність, виразність і злободенність. Інколи достатньо біглого погляду, щоб зрозуміти – цей плакат створив саме Тітов. Особливо якщо нещодавно сталася якась знакова подія, яка мало кого залишила байдужим.  

Нікіта Тітов народився в Естонії, в невеличкому шахтарському містечку Йихві. У шкільні роки переїхав до Харкова. Згодом намагався вступити до Харківського художньо-промислового інституту, але там йому порадили покинути мрію стати художником. На щастя, Нікіта тих порадників не послухав і вступив до Харківського педагогічного інституту.

Ті самі плакати Нікіта Тітов почав створювати під час Майдану. Свою першу роботу – «Країна народжується» – він презентував в грудні 2013 року. За нею слідувала низка плакатів, через які художник продовжував рефлексувати над подіями Революції Гідності. Це давало йому можливість не тільки висловитися, а впоратися з непростим періодом у власному житті. Згодом Нікіта створюватиме плакати один за одним. На них він фіксуватиме як трагічні події, біль та втрати, так і якісь радісні моменти. 

А взагалі, соціальна тематика займає не останнє місце в його творчості. Так, під час пандемії Нікіта створив плакат «Передова», де зобразив військового та медика. Таким чином художник підкреслив важливу роль лікарів у боротьбі з короновірусом. Згодом плакат став основою для поштової марки.  

Продуктивним Тітов був і після повномасштабного вторгнення. За словами його друзів, за 2022 рік він створив найбільшу кількість плакатів – їх було понад 400. Багато з них присвячено подіям в Україні. З початку вторгнення Нікіта живе в Івано-Франківську. Проте про Харків не збуває. За словами художника, це місто йому все ще дуже близьке.