Loading...

Заява харьківського Євромайдану з приводу подій біля прокуратури 28 березня 2016 року та акції “Стоп свавілля”, яка відбудеться 4 квітня 2016 року

2016-04-04Харківський Євромайдан послідовно виступає за зміни системи влади в Україні та демократичний шлях розвитку країни. Кардинальні реформи в органах прокуратури є невід’ємною складовою тих невідкладних процесів, що потребує суспільство і за які виходили мільйони людей на Майдан під час Революції Гідності.

Сподіваємось, що відставка Генерального прокурора України Віктора Шокіна є лише початком змін, за якими ми побачимо подальші рішучі дії Президента та Верховної Ради по оновленню країни.

Тому, разом з іншими патріотичними організаціями Харкова, ми підтримуємо акцію, яка запланована на понеділок, 4 квітня 2016 року, о 12 годині, біля обласної прокуратури з метою спонукання влади до проведення кардинальних реформ.

Разом з тим, ми категорично засуджуємо дії осіб, які на мітингу 28.02.2016 року біля обласної прокуратури напали на інших активістів. Закликаємо патріотичну спільноту утриматися від з’ясування особистих стосунків на громадських акціях та вирішувати конфлікти ВИКЛЮЧНО У ПРАВОВОМУ ПОЛІ.

Вважаємо неприпустимими прояви будь-якого насильства на мирних акціях громадян і просимо відповідні органи дати правову оцінку тим ганебним подіям, що сталися у Харкові.

Вбачаємо, що під час мітингу 28.02.2016 року біля обласної прокуратури саме бездіяльність співробітників поліції призвела до ескалації конфлікту і правоохоронці не справилися із завданням по захисту людей від нападу.

Вимагаємо справедливого розслідування подій, що мали місце 28.02.2016 року біля Харківської обласної прокуратури.
Закликаємо у подальшому учасників масових акцій та мітингів відмовитися від насильницьких дій, провокацій і спроб силового захвату адміністративних будівель.

Віримо, що всім разом нам вдасться побудувати вільний, європейський, український Харків.

Слава Україні!

Володимир Чистилін.
Борис Редін,
Ярина Чаговец,
Віталій Тропачов,
Василь Рябко,
Валерія Гумбракович,
Євген Лісічкін,
Юрій Павленко,
Іван Діденко,
Віктор Трубчанов,
Елена Ловчиновская

——————————————————-
Нагадуємо, у понеділок 4 квітня 2016 акція:
——————————————————-

Стоп свавілля. Маємо право на захист. Прокуратуру Харківської області до відповідальності

1934591_1683966991820893_5804907654281688504_n

4 квітня 2016 року о 12-00 в Харкові біля Обласної прокуратури (вул. Богдана Хмельницького, 4) відбудеться акція “Стоп свавілля. Маємо право на захист. Прокуратуру Харківської області до відповідальності”.
В понеділок, 28 березня ми – “Автомайдан”, “Вільні люди”, “Молодіжний Націоналістичний Конгрес”, “Громадська Варта” з представниками різних громадський організацій об’єдналися з метою проведення Всеукраїнської акції з вимогами зняття Шокіна та його поплічників, зокрема, прокурора харківської області.
На самому початку акції, прямо перед камерами ЗМІ, були побиті активісти, в тому числі, постраждала семирічна дівчинка, яку відкинули в сторону тітушки.

З боку влади знову іде цинічне замовчування.

Ми, харків’яни, представники різних організацій, рухів, об’єднавшись, вирішили продовжити акцію з наступними вимогами:
1. Звільнення Данильченка Ю. Б. з посади прокурора Харківської області .
2. Проведення справжніх відкритих реформ в прокуратурі нашого міста і області.
3. Розслідування зв’язків Данильченка Ю. Б. з кримінальним угрупуванням “Сотня Лева”.
4. Покарання нападників на мирну акцію 28 березня під стінами обласної прокуратури .

4 КВІТНЯ, 12:00, БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО, 4

Стоп свавілля. Маємо право на захист. Прокуратуру Харківської області до відповідальності

Залишити відповідь