Loading...

Патріотичні сили Харківщини демонтували залізний паркан на громадському пляжі Олешківського хутора, який було встановлено без жодних законних на то підстав

19990371_1979009272385935_5600629275618702232_n

15 червня 2017 року НВР “Правий Сектор”, разом з представниками ГО “Альтернатива”, “Автомайдан”, “Фрайкор”, Національного Корпусу та, головне, з мешканцями навколишніх селищ демонтували залізний паркан на громадському пляжі Олешківського хутора, який було встановлено без жодних законних на то підстав.
Один з місцевих жителів вирішив позбавити громаду права вільно відвідувати водоймище, однак ми допомогли громаді відновити справедливість відповідно до статті 51 Водного Кодексу України. Також протягом акції тривав збір підписів за розірвання договору оренди ставка в с. Олешки між Харківською РДА та орендарем Котіним М. В. через порушення прав громадян та договору оренди.
Тому ми разом з місцевими мешканцями допомогли їм належним чином облаштувати громадський пляж. 
Протягом всього часу були присутні співробітники поліції, які одразу після того, як ми почали демонтувати паркан робили зауваження, називаючи наші дії незаконними. Однак де ж раніше була ця поліція, яка декілька років проїжджала повз огорожі і жодного разу не удосужилася перевірити на законність установлення цієї огорожі?
Своєю злочинною бездіяльністю вони провокують громадян до незаконних, на їхню думку, акцій прямої дії. Тепер вхід вільний. Траву скошено. Пісок завезено. А місцеві жителі разом зі своїми сім’ями можуть знову насолоджуватися відпочинком біля водоймища в Олешках.

НВР Правий Сектор – Харківщина

Патріотичні сили Харківщини  підготували відповідну Заяву з цього приводу:

Шановні Слобожанці!
На території Харківської області відбуваються масові порушення українського законодавства пов’язані з обмеженням доступу громадянам України до природних та інших водойм.

Ми, представники «ГО – «Альтернатива»» та патріотичні сили Харківщини виступаємо проти порушення закону. Наша мета – не перешкоджати діяльності підприємств, підприємців чи комунальних закладів, а забезпечити належний безперешкодний доступ громадян до водних ресурсів, що передбачено Конституцією України, а саме: статтею 13, де зазначено, що
земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу.

Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених Конституцією.
Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до закону.

Держава забезпечує захист прав усіх суб’єктів права власності й господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб’єкти права власності рівні перед законом та нормами Водного Кодексу України.

Саме тому ми закликаємо державні та місцеві органи влади виконати свої прямі обов’язки та навести лад в цій сфері та відновити законну справедливість. У разі невиконання владою своїх обов’язків право на встановлення законності залишається за Народом України.
«ГО – «Альтернатива»»

Фотоальбом: https://www.flickr.com/photos/148500433@N08/sets/72157686294555155/with/35895524726/

 

 

Залишити відповідь