Loading...

Не допустимо узурпації влади Кернесом! Прес-конференція громадських активістів. Харків, 7.11.2015

DSC01937

7 листопада 2015 року в Харкові в аналітичному центрі Інституту Горшеніна відбулась прес-конференція «Чому перша сесія міської ради 7 скликання може не відбудеться?». Спікери: Марія Андреас – Платформа громадських сил «22 лютого», Дмитро Маринін – депутат Харківської міської ради 6 скликання, Роман Черемський – журналіст і громадський активіст.
Напередодні першої сесії нового скликання Харківської міської ради, запланованої на 18 листопада, патріотична громадськість міста звернулась до депутатів із низькою важливих вимог. Лейтмотивом колективного звернення є  недопущення узурпації влади Кернесом, що він і буде намагатись здійснити на першій сесії. Не можна дозволити зробити це людині, за яким стоїть ціла череда злочинних діянь, зокрема відповідальність за кривавий сепаратистський шабаш 1 березня 2014 року та численні фінансові  зловживання на комунальних підприємствах Харкова. Остання інформація про незаконне виведення КП «Жилкомсервіс» понад 20 млн. через структури, що підконтрольні сепаратисту Жиліну, ще раз підтверджують той беззаперечний факт, що той є людиною Кернеса.
Серед вимог громадськості відкритість міської ради, а саме доступ громади до сесій та роботи комісій, включення представників громадськості до нового складу міськвиконкому. На думку Марії Андреас, ми, як господарі міста, маємо право знати на що витрачаються бюджетні кошти. В активістів є претензії до тих змін, що були внесені Уставу територіальної громади. Вони обмежують наші права на проведення зборів територіальної громади, ініціювання питань для розгляду на сесії міської ради.
Харків’яни не повинні утримувати за свій кошт понад 2,5 тис. працівників міської ради, тому активісти підготували пропозиції щодо оптимізації структури та скорочення чисельності міськради та її виконавчих органів. Згідно з демократичною процедурою, для недопущення монополізації влади, секретарем міської ради має стати людина, яка очолює фракцію, що посіла друге місце за результатами виборів, тобто партії «Самопоміч».
На першій сесії також буде розглядатись важливе питання про перейменування вулиць, проспектів і районів міста, що носять комуністичні назви. Патріотична громадськість вимагає провести справжню декомунізацію з урахуванням проекту Харківської громадської топонімічної групи. Як зазначив, Роман Черемський, не зважаючи на спроби зірвати громадські слухання, це не вдалось. Після того як приміщення покинули Терехова, який намагався провести черговий лохотрон від гепи (ред.) та примусово «зібраних» бюджетників, справжні активісти продовжили роботу. За результатами обговорення вони підготували протокол і спрямували його до міської ради. Однак, об’єктів для перейменування залишається понад 200, тому активісти вимагають створити робочу групу за участю представників громадських організацій та об’єднань по підготовці та проведенню нових Громадських слухань. Лише після їх проведення виносити список районів та вулиць міста, що підлягають перейменуванню.
Як повідомив Дмитро Маринін, є інформація, що Кернес може перенести розгляд питання про декомунізацію, щоб «дати можливість провести першу сесію. Проте на цій сесії є також інші важливі питання, що потребують уваги громадськості.
На вечір 16 листопада активістами було подано понад 120 заяв для участі в сесії, а також Заява про перенесення сесії до більш просторого приміщення у зв’язку з великої кількістю тих, хто хоче потрапити на засідання. Проте, жодної офіційної реакції на це поки що не має.
Учасники прес-конференції наголосили на готовності рішуче домагатись виконання своїх вимог, але лише законними методами. Однак, не слід забувати, що гепа здатен на будь яку провокацію.
Громадські активісти закликають усіх небайдужих харків’ян 18 листопада  2015 року о 9-00 зібратися біля міської ради (майдан Конституції).

© “Євромайдан Харків”, Сурен Кочарян

Відео сайту:

 

 

DSC01937
DSC01949 DSC01953 DSC01954

 

Залишити відповідь