Loading...

У Харкові відкрилась виставка «Коли закінчиться війна» відомого військового фотографа і волонтера Дмитра Муравського

DSCN1226

10 березня 2017 року у прес-центрі KHARKIV Today відбулось відкриття авторської фотовиставки «Коли закінчиться війна» відомого військового фотографа і волонтера Дмитра Муравського.
На виставці представлено понад 20 фоторобіт, зроблених в зоні АТО в 2014-2016 роках.  Часовий проміжок і географія охоплюють всю зону АТО (Слов’янськ, Краматорськ, Волноваха, Іловайськ, Комінтернівське, Красногорівка, Широкіно, Дебальцеве, Донецький аеропорт, Гранітне, Зайцеве, Авдіївка, Мар’їнка та ін).

DSCN1219Проект включає декілька циклів: «Рани Війни», «Обійми Війни», «Очі Війни», «Музика Війни», «Тил», «Все тільки починається».
DSCN1207«Перша моя серія фото вся чорно-біла, сірі такі знімки. Мені багато хто тоді говорив, чому немає кольору? А я відповідав, що це і є колір війни. Але потім щось сталося, і я задумався … і вирішив, що колір повинен бути. Причому можливо навіть трохи більш насиченим, ніж у реальності », – говорить автор робіт.

DSCN1244На заході були присутні ветерани російсько-української війни та відомі харківські волонтери.  На думку волонтера Андрія Таубе, фотографії Дмитра Муравського дуже чітко відображають суть війни з Росією, тому їх потрібно показувати якомога частіше.

DSCN1242Ідея провести виставку військової фотографії Дмитра Муравського в Харкові належить народному депутату України від “Самопомочі” Роману Семенусі.
“Я вважаю, що ці фотографії повинна побачити якомога більша кількість людей. Дуже важливо показати їх в стінах вузів і учням старших класів. Цього не слід соромитися або боятися, тому що це – наша реальність. Хочеться, щоб відбувалися виставки і інших авторів, щоб ми всі дійсно знали, що насправді відбувається на Донбасі”, – наголосив народний депутат.
Виставка фоторобіт Дмитра Муравського триватиме до кінця березня.

Джерела:
Объединение “Самопоміч” – Харьков
https://2day.kh.ua/koli-zakinchitsya-vijna-v-harkove-otkrylas-vystavka-voennoj-fotografii/

Фотоальбом –  Відкриття фотовиставки «Коли закінчиться війна». 10.03.2017

Залишити відповідь