Loading...

День Героїв. Вшанування пам’яті всіх загиблих за Волю та Незалежність України. Харків, 23.05.2017

2017-05-23

АНОНС

(звіт нижче)

23 травня 2017 року на День Героїв Євромайдан Харків закликає небайдужих харків’ян та гостей міста вшанувати пам’ять всіх загиблих за Волю та Незалежність України. Збір о 18-30 на майдані Свободи біля Намету “ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ”. Звідки Ходою пройдемось до пам’ятного знаку “Героям, загиблим за свободу і незалежність України”, що розташований напроти Держпрому.
Пам’ятаємо нашу славне  минуле та наших Героїв!
Беріть з собою рідних, друзів, знайомих, побільше української символіки та приходьте!
Разом до Перемоги!
Слава Україні! 

Нагадаємо, що цього дня в Україні щороку відзначається День Героїв.  Його історія нараховує понад 75 років, коли Другий Великий Збір ОУН (1941 р.) постановив щороку, 23 травня, відзначати Свято Героїв.  Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь, які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. 

 

ЗВІТ

2017-05-23- 23 травня День Героїв

23 травня 2017 року на День Героїв активісти Харківського Євромайдану вшанували пам’ять загиблих за Волю та Незалежність України. Вони зібрались на майдані Свободи біля намету “Все для Перемоги”. Учасники поклали квіти до банеру, присвяченого нашим воїнам, що загинули у війні з РФ, та до пам’ятного знаку “Героям, загиблим за свободу і незалежність України”, що розташований напроти Держпрому.
Герої не вмирають!
Слава Україні!

У Харкові відзначили День Героїв. Згадали наших хлопців з Небесної Сотні, воїнів АТО, всіх, хто в різні часи загинув за волю і незалежність України.
Нам довелось жити у героїчну добу, коли історія робиться прямо на очах, кожну мить перевіряючи нас на міцність. На четвертому році війни все сприймається вже інакше, але точно розумієш, що герої не вмирають – вмирають саме вороги. Точніше просто перестають існувати, бо гасло «Україна понад усе!» наповнюється зовсім іншим змістом. Тим, хто з київських часів лицарства, козацької мужності, визвольних змагань, битв з кровавими диктатурами «века-волкодава» витримав та проніс до кінця свій героїзм і присвячено це свято. Дякую всім, хто приєднався і був поруч!

23 мая – День Героев, День памяти тех, кто отдал свои жизни за Украину. Думал ли я ещё несколько лет назад, что среди погибших героев окажутся люди, с которыми не раз общался, дружил? Которые делились своими идеями, планами, мыслями, как Игорь Толмачев, искренний и светлый человек. Женя Котляр, с ним познакомились в Лесопарке, когда защищали деревья от варварской вырубки… Даня Дидик – с ним я не был знаком, но мысль о том, что он мог быть одним из наших учеников, не даёт покоя…
Думал ли Игорь Толмачев, когда предложил поставить памятный знак в честь погибших героев, что мы будем поминать и его возле этого камня?
Светлая память Вам, ребята, всем кто отдал свои жизни за нашу свободу. И ничего ещё не завершено. Обстрелы продолжаются, гибнут наши люди. И кто знает, что нас ждёт впереди?
2017-05-24

Героям, що боронили Украïнську Землю, та виборювати Свободу, в усi часи, Слава на вiки !!!

День героя України було започатковано ОУН в 1941 році

Залишити відповідь