Loading...

Урочиста церемонія вручення барельєфу «Ікона пам’яті»

2017-10-12

Цьому може позаздрити вся Україна. У Харків приїхав унікальний символ нашої майбутньої перемоги – ікона з зображенням матері, що обіймає бійця, стилізацією Донецького аеропорту та написом «Героям Слава».
Завдяки українцям за кордоном та вітчизняним волонтерам започатковується Народна відзнака Героїв війни. Нагорода буде вручатись рідним загиблих бійців і є винятковим виробом мистецтва. Відтепер її виготовлятимуть у Харкові, і це стане початком нового арт-проекту, в якому братимуть участь сім’ї воїнів АТО.
Урочиста церемонія вручення барельєфу «Ікона пам’яті» і презентація проекту відбудеться у Харкові 12 жовтня 2017 року об 11.00 у храмі Іоанна Богослова УПЦ КП на вул. Велика Панасівська, 105-А.
Олена Карамушка – творчий автор даного барельєфу, українка, яка більше 20 років мешкає в Італії, але при цьому по справжньому любить Україну, тому дуже болісно сприймає всі події, що розгортаються тут. Вона не змогла залишитися осторонь, і на початку війни почала збирати та передавати з Італії речі та кошти волонтерам для військових. При цьому у неї, скульптора, митця, всі переживання, біль та співчуття вилилися у створення барельєфу, який отримав назву «Ікона пам’яті загиблим за Україну».

Джерела:
http://bogoslov.kharkov.ua/news/4325
https://www.facebook.com/v.chistilin

Залишити відповідь