Loading...

День Соборності України – 2018. План заходів у Харкові

2018-01-22-l

22 січня –  День Соборності  України. Саме в цей день в 1919 році на  Софійському майдані в Києві відбулось урочисте проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народною Республіки. Як зазначається в документі, “здійснились віковічні мрії якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка”. Промовляв на церемонії голова Директорії Володимир Винниченко, а професор Федір Швець виголосив текст Універсалу Соборності. Після цього архієпископ Агапіт відслужив з духовенством молебень у намірах українського народу й Української держави. Відбувся військовий парад галицького легіону Січових Стрільців, якими командував полковник Євген Коновалець. 99-річчю цієї історичної події присвячено низька заходів, які заплановані в Харкові.

План заходів

10-00 –  Урочистості до Дня Соборності України біля пам’ятника Шевченка разом із керівництвом ХОДА. Програмою передбачено покладання квітів.

10-30 – відкриття виставки «100 років боротьби. Українська революція» в Харківському історичному музеї. Вона присвячена видатному суспільному явищу в новітній вітчизняній історії ХХ ст. – самоствердженню української нації. Столітній ювілей яскраво висвітлив історичне значення Української революції, її роль у творенні держави та нації, наголосив на уроках, які необхідно засвоїти.
Детальніше: http://euro.kharkiv.ua/?p=18846
18-00 – “Волонтерський рух 100 років тому і сьогодення”.  Від Ольги Бондар-Різниченко, волонтерки, літературознавиці, дізнаємось, як волонтерили 100 років тому, поділимось своїми історіями, подумаємо, що будемо робити далі, послухаємо волонтера і музиканта Василя Рябка. Подія буде проходити у день Соборності у Літературному музеї (вул. Багалія, 6).
Детальніше:  http://euro.kharkiv.ua/?p=18839

 

Залишити відповідь