Loading...

Зустріч з лідером Азовського Руху Андрієм Білецьким

2018-08-05-Biletskyy5 серпня 2018 року о 18-00 в Харкові в “Радмир Експо Холл” (вул. Академіка Павлова, 271) відбудеться зустріч з лідером Азовського Руху, народним депутатом України Андрієм Білецьким – військовим, громадським та політичним діячем, засновником та екс-командиром полку «Азов», людиною, яка з нуля створила один із найбоєздатніших підрозділів України.
Він народився 1979 року у місті Харків.  Батько — Євгеній Михайлович Білецький походить з села Краснопавлівка Лозівського району Харківської області з козацького роду, представники якого заснували село. Мати — Олена Анатоліївна Білецька (Лукашевич) походить з Житомирщини з українського шляхетського роду, до якого належав Василь Лукашевич — засновник «Малоросійського товариства» (1821–1822).
У 2001 р. закінчив  історичний факультет Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Дипломне дослідження було присвячене діяльності Української повстанської армії. По закінченню університету працював викладачем харківських вишів, продовжував вивчати військову історію України. Неформальне керівництво його науковою діяльністю здійснював відомий український історик Ярослав Дашкевич.
Активну участь у націоналістичному русі брав зі студентських часів. З 2002 році очолював Харківський загін Організації «Тризуб» ім. С. Бандери. Згодом співпрацював з Українською консервативною партією. У 2003 році почав активно співпрацювати з Харківською осередком СНПУ.
Після розпуску Товариства створив нову, незалежну від будь-яких партійних структур організацію «Патріот України», з початку заснування якої є її беззмінним командиром. Першими членами організації стали молоді бійці харківських осередків СНПУ, УНА-УНСО і «Тризуб».
У 2001 році взяв участь у березневих акціях протесту в Києві в рамках кампанії «Україна без Кучми», під час яких був затриманий міліцією і потрапив під адміністративний арешт.
Під час російсько-української війни під  командуванням Білецького було звільнено півмільйонне місто Маріуполь, а також проведений Павлопільсько-Широкінський наступ – одна з найуспішніших військових операцій на сході. Він був політв’язнем  у часи режиму Януковича. Брав учать в захисті Харківської ОДА та командував обороною Римарської.
Він повернув з російського полону українську реліквію – печатку Святослава Хороброго.
За його ініціативи по всій Україні розбудовуються мережі безкоштовних спортивних залів, дитячих таборів та реабілітаційних центрів для бійців АТО.
Національний Корпус запрошує харків’ян та гостей міста на зустріч “з людиною, яка об`єднала волонтерів, ветеранів та найдостойнішу молодь у політичний рух абсолютно нового формату”. 

Подія: https://www.facebook.com/events/1740544705999319/

Залишити відповідь