Loading...

Народне Віче – Захистимо Харків. Панахида за Борисом Нємцовим. Харків, 1.03.2015

upload_-1 (54)

1 березня 2015 року відбулось на майдані Свободи Народне Віче – Захистимо Харків. Організатор – Євромайдан Харків. Зі своїм наметом активну участь брав Правий Сектор Харків. Як підкреслив співкоординатор Харківського Євромайдану Володимир Чистилін, ми зібралися, не зважаючи на трагічні події, що сталося минулої неділі, щоб ще раз показати, що нас не залякати і ми будемо боротися до кінця! Згадаємо, що рік тому саме тут стояв Кернес, сам тут був штурм ОДА і постраждало понад 100 наших людей. Ви пам’ятаєте які були травми. І звичайно ми сьогодні повинні були вийти і поговорити про все, що відбувається в Харкові.
Як зазначив співкоординатор Харківського Євромайдану Ігор Рассоха, – «головне, що відбувається підготовка чергового етапу російської агресії проти нас. Дуже багато ознак, що наступною ціллю буде безпосередньо саме Харків. Вбивство Нємцова  – це був найбільш відомий представник опозиції, який категорично виступав проти російської агресії, який вимагав суду над Путіним, як над військовим злочинцем. Він був певним стримуючим чинником в Росії, тому що десятки ти тисяч людей все ж така виходили протестувати. Тепер його вбили. Для мене, як для історика, очевидна аналогія – це вбивство Жана Жореса, одного із провідних опозиціонерів французьких напередодні Першої Світової війни, коли уряд боявся, що будуть виступи проти участі Франції проти війни. В таких умовах у нас не має розкоші для внутрішніх з’ясування стосунків.»  Ігор Рассоха також розповів про свою зустріч з головою Харківської обласної державної адміністрації  Ігорем Райніним. Вони домовились відновити співробітництво в питаннях безпеки і оборони  Харкова. Проте, Райнін залишився на свої позиціях і звинувачує нас, що нас підірвали. Відповідаючи за них слід запитати, скільки вибухотехників за і скільки з них було в Харкові. Виявляється, всі були  відправлені в зону АТО. Хоча, якщо було відому про загрозу теракту вони всі повинні були бути в Харкові. Крім того, якщо було відомо, де саме буде теракт. Там були повинні зосереджені основні сили міліції. Проте замість того був влаштований паралельний мітинг з Ходою і основні сили були там, а що залишилось кинули на охорону нашого заходу. Щодо нібито попередження, то була розмова з Райніним в четвер, на якій він сказав ідіть спокійно на свою акцію в неділю. Проте, як зазначив Ігор Рассоха, ми не будемо писати ніяких звернень, бо цього губернатора призначив Президент. «Всі ці негаразди не привод влаштовувати внутрішні розбірки, бо за 40 км. від нас Путін. Маємо згуртуватись! Ігор Рассоха також про побиття нашого побратима Василя Рябка прямо в день теракту людьми, які вважають себе патріотами, з Громадської Варти і Громадського Форуму. «Ми хочемо пояснень від Бистріченко і Дробота. Проте, зараз в Харкові не буде війни між патріотичними силами. Наявність Путіна дуже консолідує. Ми будемо працювати на Україну!».
Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у терористичному акті 22 лютого.
Політичний емігрант з Росії В’ячеслав Мартинов сказав, що  є і добрі новини – звільнили під підписку о невиїзді Дар’ю Полюдову, одну з організаторів маршу за федералізацію Кубані, тобто на підтримку Україні.
Як зазначила голова харківського обласного осередку партії Демократичний Альянс Надія Савинська, вона цілий тиждень не може прийти до тями – під час Ходи знаходилась поряд з Ігором. «Ми маємо усвідомлювати, що серед нас є люди для яких людське життя не коштує нічого! Однак, ми з вами лише доброю енергією можемо щось змінити. Ми маємо змінити те, що ми можемо змінити навколо. Давайте впливати своїх друзів, знайомих, оточення.. Час жити гідно!»
Під час Віче відбулась акція на захист української міліції. На Віче приїхав радник Міністра внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко. Він згадав про те, що серед загиблих 22 лютого був і співробітник міліції. В Маріуполі в понеділок терористами був застрелений співробітник міліції, який  разом з колегами зупинив машину з вибухівкою. Він також підкреслив, що є спеціальні інформаційні операції Росії, щоб  зіштовхнути українські правоохоронні органи з суспільством. Антон Геращенко також згадав про скандал з побиттям журналіста на блокпосту. Вчора ці ж співробітники міліції на окружній дорозі перед Харковом зупинили машину, яка везла зброю і вибухівку. Вчора в Києві була погоня  за суддею, який не зупинився за вимогою ДАЇ, а потім ще і погрожував зброєю. Антон Геращенко також висловив ідею поставити пам’ятник жертвам тероризму і перейменувати станцію метро.
Один з активістів звернув увагу Геращенко на ситуацію з псевдо волонтерами в метро, за якими просто спостерігає міліція. Він також розповів, як машина з російськими номерами під’їхала до наших машин і перенесли до них якісь сумки. «5 колонна озброюється!».  Також підкреслив відсутність короткого номеру СБУ. Надія Савинська звернулась до волонтерів, щоб ми з вами самі викривали лжеволонтерів. Антон Геращенко заявив про законодавчу  неврегульованість цього питання. Співкоординатор Харківського Євромайдану Юрій Павленко підкреслив необхідність створення незалежної профспілки співробітників міліції. Ігор Рассоха закликав підвищити заробітну плату міліціонерам.  «Міліціонер на 1800 грн. на місяць – це автоматично злочинець!  Реальний міліціонер  безправний у своїх лавах. Для цього необхідні незалежні профспілки.». Один закликав з повагою один до одного почати вибудовувати нову систему правоохоронних органів.
Про волонтерський пост на Південному вокзалі, який допомагає нам воїнам розповів співкоординатор Харківського Євромайдану Віктор Трубчанов.

По завершенню Віче учасники пішли Ходою до пам’ятника Шевченко, де відбулась панахида за Борисом Нємцовим, який був застрелений в п’ятницю, 27 лютого, майже перед стінами Кремля.  Це зухвале вбивство одного з лідерів російської опозиції, який підтримував Україну. Його фотографія була виставлена перед Кобзарем. Люди несли квіти, а також могли написати щось в пам’ять о Борисе Нємцовє на заготовлених аркушах. Як заявила співкоординатор Харківського Євромайдану Вікторія Склярова, Україна замість Росії має оголосити сьогодні національний траур.  Зачитали також вірші, присвячені поету Борису Нємцову. Молебень за загиблим провели Єпископ Харківський і Богодухівський УПЦ КП Митрофан і отець Віктор.

Разом до Перемоги!  Слава Україні!

«Это случилось в Москве сегодня.
Не промахнулись стволы подлецов.
В строю российской Небесной Сотни
Правофланговым – Борис Немцов.
За правду четыре пули наградой.
Всего лишь день не дожил до весны.
Красивое место выбрали гады –
С видом на Кремль, в сердце страны.
Над Спасской башней – чёрные птицы,
Злорадно лыбится их господин.
Борис, Небесная Единица,
Похоже, не долго ты будешь один.
Всегда улыбался, хотел быть первым,
Готовил какой-то новый сюрприз,
И сдали, похоже, ублюдков нервы.
Они боялись тебя, Борис.
Теперь про войну и коррупции кариес,
Про антимайдановских мотокрыс
Пишите Боре, вот новый адрес:
Небесная Сотня. Немцов Борис.»

Автор – Андрій Орлов.

Сурен Кочарян

Відео сайту:
Народне Віче – Захистимо Харків. 1.03.2015. Ч. 1
Народне Віче – Захистимо Харків. 1.03.2015. Ч. 2
Панахида за Борисом Нємцовим. Харків, 1.03.2015

upload_-1 (1) upload_-1 (2) upload_-1 (3) upload_-1 (4) upload_-1 (5) upload_-1 (6) upload_-1 (7) upload_-1 (8) upload_-1 (9) upload_-1 (10) upload_-1 (11) upload_-1 (12) upload_-1 (13) upload_-1 (14) upload_-1 (15) upload_-1 (16) upload_-1 (17) upload_-1 (18) upload_-1 (19) upload_-1 (20) upload_-1 (21) upload_-1 (22) upload_-1 (23) upload_-1 (24) upload_-1 (25) upload_-1 (26) upload_-1 (27) upload_-1 (28) upload_-1 (29) upload_-1 (30) upload_-1 (31) upload_-1 (32) upload_-1 (33) upload_-1 (34) upload_-1 (35) upload_-1 (36) upload_-1 (37) upload_-1 (38) upload_-1 (39) upload_-1 (40) upload_-1 (41) upload_-1 (42) upload_-1 (43) upload_-1 (44) upload_-1 (45) upload_-1 (46) upload_-1 (47) upload_-1 (48) upload_-1 (49) upload_-1 (50) upload_-1 (51) upload_-1 (52) upload_-1 (53) upload_-1 (54) upload_-1 (55) upload_-1 (56) upload_-1 (57) upload_-1 (58) upload_-1 (59) upload_-1 (60) upload_-1 (61) upload_-1 (62) upload_-1 (63) upload_-1 (64) upload_-1 (65) upload_-1 (66) upload_-1 (67) upload_-1 (68) upload_-1 (69) upload_-1 (70) upload_-1 (71) upload_-1 (72) upload_-1 (73) upload_-1 (74) upload_-1 (75) upload_-1

 

 

 

Залишити відповідь